Χρηματοδοτούμενη εξάμηνη πρακτίκη στο AEH απο την HOYA

Η εταιρεία Hoya χρηματοδοτεί μια εξάμηνη πρακτική μεταπτυχιακού επιπέδου στο τμήμα Ερευνών του Athens Eye Hospital. Αντικείμενο: In-vitro αξιολόγηση της οπτικής απόδοσης ενδοφακικών εμφυτευμάτων. Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το τμήμα ερευνών (h.ginis -at- athenseyehospital.gr)

Συνέντευξη με τον Δρ. Δημήτριο Χριστάρα για το περιοδικό του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

Ο Δρ. Δημήτριος Χριστάρας από το Τμήμα ερευνών του Athens Eye Hospital μίλησε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης για την απόκτηση της Marie Skodowska Curie Individual Fellowship. Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη εδώ.

Ο Δρ. Χαρίλαος Γκίνης κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο IONS OPUMA στο Μεξικό.

Ο διευθυντής του τμήματος ερευνών του Athens Eye Hospital, Δρ. Χαρίλαος Γκίνης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο IONS OPUMA στο Μεξικό. Το συνέδριο έλαβε χώρα εξ’ολοκλήρου διαδικτυακά λόγω της πανδημίας CoViD-19. Η ομιλία του Δρ. Γκίνη βρίσκεται εδώ:

Εργασία της ομάδας ερευνών του ΑΕΗ στην λίστα με τις καλύτερες 10 εργασίας του 2019 από το Vision Research

Η εργασία της ομάδας ερευνών του ΑΕΗ με τίτλο “Objective method for measuring the macular pigment optical density in the eye” που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα περιοδικά με υψηλότερο κύρος του χώρου της βιοϊατρικής οπτικής, Biomedical Optics Express (Optical Society of America) συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τις 10 καλύτερες δημοσιευμένες εργασίες του 2019 απο […]

Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship στο Athens Eye Hospital

Ο Δρ. Δημήτρης Χριστάρας από το τμήμα ερευνών του Athens Eye Hospital έλαβε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship (MSCIF). Η χρηματοδότηση έχει διάρκεια δύο έτη και αφορά, υπό την επίβλεψη του Δρ. Χαρίλαου Γκίνη, την ανάπτυξη μιας πειραματικής πρωτότυπης διάταξης για την μέτρηση των περιφερικών διαθλαστικών σφαλμάτων και της ποιότητας της εικόνας στην […]

Επίσκεψη από την Ομάδα της Vision6

Οι συνεργάτες μας από την Vision6 ήρθαν από το Τελ Αβίβ για να συζητήσουμε την πρόοδο στο κοινό μας έργο. Είμαστε πάντα χαρούμενοι να τους υποδεχόμαστε στο τμήμα Ερευνών του Athens Eye Hospital.

Το Athens Eye Hospital είναι μέλος του Ελληνικού BIOCLUSTER

Το Athens Eye Hospital είναι πλεον μέλος της πρώτης ομάδας βιοεπιστημών στην Ελλάδα με την ένταξη του στο Ελληνικό BioCluster (HBio). Το HBio απαριθμεί 44 μέλη από τον ακαδημαϊκό τομέα και τη βιομηχανία με σκοπό να ενισχύσει την ανάπτυξη του κλάδου των επιστημών Υγείας στην Ελλάδα, να προωθήσει τον κλάδο των ελληνικών επιστημών Υγείας στη […]

Ο Δημήτριος Χριστάρας προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο SEEOS στην Πρίστινα

Ο Δρ. Δημήτριος Χριστάρας του τμήματος Ερευνών του Athens Eye Hospital ήταν καλεσμένος από την South-East European Ophthalmological Society (SEEOS) με σκοπό τη παρουσίαση της δουλειάς του στην ανάπτυξη ενός νέου οπτικού οργάνου για τη μέτρηση της οπτικής πυκνότητας της χρωστικής της ωχράς στο ετήσιο συνέδριο στη Πρίστινα του Κοσόβου.

Βραβείο από τo SEE-ARVO στο Δημήτριο Χριστάρα

Στον Δρ. Δημήτριο Χριστάρα απονεμήθηκε βραβείο από την South-East European Assosiation for Research in Vision and in Ophthalmology (SEE-ARVO) για την συμμετοχή του στην συνάντηση ARVO στο Βανκουβερ του Καναδά.

Χρηματοδότηση του τμήματος Ερευνων από την Ευρωπαική Ενωση

Το τμήμα Ερευνών του Athens Eye Hospital σε συνεργασία με το Laboratorio de Optica, Universidad de Murcia εχουν αναλάβει τη ανάπτυξη ενός φορητού οργάνου για τη μέτρηση της οπτικής πυκνότητας  της χρωστικής της ωχράς με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ. Το έργο επιλέχθηκε μαζί με 170 πρωτοποριακές ιδέες από όλη την Ευρώπη. […]

Ο Χαρίλαος Γκίνης προσκεκλημένος ομιλητής στο πανεπιστήμιο της Ρίγα

Ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών του Athens Eye Hospital, Δρ. Χαρίλαος Γκίνης έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Ρίγα ως προσκεκλημένος από την οργανωτική επιτροπή της τοπικής κοινότητας SPIE .

O Χαρίλαος Γκίνης προσκεκλημένος ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Μούρθια

Ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών του Athens Eye Hospital,  Δρ. Χαρίλαος Γκίνης  παρέδωσε ομιλία πάνω στα Δυσφωτοπικά φαινόμενα των ενδοφακών και τους τρόπους που αυτά απεικονίζονται κατά τη διάρκεια της 6ης  Χριστουγεννιάτικης συνάντησης του  laboratorio de Óptica , στo Πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία.

Το Athens Eye Hospital διοργανώνει το συνέδριο VPO 2018

Το Athens Eye Hospital έχει τη τιμή και την ευθύνη να διοργανώνει το συνέδριο Visual and Physiological Optics (VPO) στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (29-31 Αυγούστου 2018). Το VPO είναι ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο και προσελκύει ομιλητές, αντιπροσώπους και χορηγούς από όλο το κόσμο. Λεπτομερείς πληροφορίες […]

Επίσκεψη του καθ. Onuma από το πανεπιστήμιο της Chiba

Ο φίλος και συνεργάτης Καθηγητής Onuma από το Πανεπιστήμιο της Chiba στην Ιαπωνία επισκέφτηκε το τμήμα ερευνών του Αthens Eye Hospital.